Όσο η Υγειονομική κρίση βαθαίνει, όσο τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, όσο το πιο σκληρό και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη απαξιώνεται από τις καθημερινές πια κυβερνητικές ανακολουθίες, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Κυβερνητικής Πολιτικής.

Πέρσι υπόσχονταν ενίσχυση του ΕΣΥ και προέτρεπαν τους πολίτες να χειροκροτούν τους ήρωες υγειονομικούς. Φέτος κρύβουν την πολιτική τους επιλογή να αφήσουν το ΕΣΥ στη μοίρα του και επιφυλάσσουν για τους ήρωες γκλομπς, δακρυγόνα και διώξεις.

Οι διώξεις, φρονηματικού χαρακτήρα σχεδόν, θυμίζουν επιστροφή στη δεκαετία του ’50, και δεν αποτελούν εσωτερικό πειθαρχικό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Ο ανύπαρκτος Υπουργος Υγείας Κικίλιας, ο Υπουργός του Πραξικοπήματος στο ΚΕΘΕΑ τώρα απειλεί τα Δημοκρατικά και Συνδικαλιστικά Δικαιώματα των εργαζομένων στην Υγεία.

Η τρομοκράτηση υγειονομικών που τολμούν και αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και η εκδικητική απόλυση γιατρού προέδρου Σωματείου είναι πράξεις έξω από τη λογική ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου, πράξεις που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα και ως τέτοιες θα τεθούν ενώπιον των Ευρωπαϊκών Οργάνων, με ερωτήσεις που θα καταθέσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άμεσα.