Κοινοποίηση

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες δύο μαζικές πορείες συντάραξαν το κέντρο της Αθήνας χωρίς βίαιες εκτροπές.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες την ειρηνική μαζική και περιφρουρημένη πορεία ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής βίας στα «καταραμένα» Εξάρχεια.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη εξευτελίζει την Ελληνική Πολιτεία, ασκεί καταχρηστικά βία σε βάρος πολιτών με πρακτικές που δεν αποσκοπούν στην επιτέλεση του δημόσιου λειτουργήματός τους, αλλά στον δημόσιο ατομικό εξευτελισμό.

Οι εικόνες με το ξεγύμνωμα ανθρώπων σε κοινή θέα δεν είναι εικόνες που συμβαίνουν σε κάποια μακρινή χούντα της Λατινικής Αμερικής, αλλά είναι εικόνες που συνέβησαν χτες στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι εικόνες αυτές δεν είναι δημόσιος εξευτελισμός για τα θύματα της αστυνομοκρατίας, αλλά διασύρουν τους διαπρύσιους κήρυκες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Οι εικόνες αυτές δεν είναι Δημοκρατική Ευρώπη του 2019, αλλά ακροδεξιό αυταρχικό καθεστώς άλλων εποχών.

Αν αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής τότε οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν χρειαζόμαστε την Προστασία ή την Διάδοσή του.

Αν αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής, κάποιος πρέπει να μας προστατέψει από αυτόν.

Η Ακροδεξιά Αστυνομοκρατία Μητσοτάκη δεν είναι εσωτερικό θέμα. Το Κράτος Μητσοτάκη παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές της δεκαετίας του 70. Επαναλαμβάνουμε: Η Κυβέρνηση της Δεξιάς δεν αποδέχεται απλά την ακροδεξιά ατζέντα. Την πιστεύει και την υλοποιεί. Είναι η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που μόλις λίγα χρόνια πριν κάποιοι προέτρεπαν τη δημιουργία της δήθεν «προφητεύοντας» από τηλεοράσεως.

Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» είναι εδώ και κυβερνά.

 

Φωτογραφία: Tatiana Mpolari/eurokinissi

Κοινοποίηση