Κοινοποίηση

🔻 Πέντε χρόνια μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του #Ζακ Κωστόπουλου, σχεδόν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση με το πανελλήνιο, οι καταδικασμένοι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου αναζητεί δικαιοσύνη για το δολοφονημένο της παιδί και εκτός Ελλάδας. Πριν από λίγους μήνες η μητέρα του, Eleni Kostopoulos, συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε γιατί είστε εδώ και γιατί είμαστε κι εμείς εδώ;»

Μετά από πρότασή μας, με ομόφωνη απόφαση, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του #Ευρωκοινοβουλίου, τη #LIBE.
Τότε, όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι επισημαίναμε πόσο σημαντικό ήταν ότι υπήρχαν βίντεο από τη δολοφονία. Αν δεν υπήρχαν…
Με τον πιο σκληρό τρόπο, πριν από λίγες εβδομάδες είδαμε τα βίντεο που δεν άφηναν περιθώριο αμφισβήτησης για τη δολοφονία του #Αντώνη, στο Πειραιά. Αν δεν υπήρχαν…
Ο Ζακ δολοφονήθηκε επειδή ήταν διαφορετικός. Το ίδιο και ο Αντώνης. «Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, ότι ήταν Πακιστανός», είπε ο ύπαρχος.
«Θέλω να ξέρω και να ξέρουν όλοι γιατί πέθανε. Πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε κι όχι για αυτά τα ψέματα που ακούστηκαν στο δικαστήριο. Θα υπάρξουν κι άλλα θύματα αν δεν βάλουμε ένα τέλος σε αυτούς που δεν δέχονται τη διαφορετικότητα», είχε πει στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελένη Κωστοπούλου.
Έχουμε πει ότι το θέμα πρέπει να μείνει ανοιχτό για όλους τους Ζακ που έχουμε χάσει και όλους τους Ζακ που κάποιοι σκέφτονται να δολοφονήσουν επειδή είναι διαφορετικοί. Με τον Αντώνη, η ανάγκη αυτή έγινε πια μονόδρομος.
Το σκοτάδι του ακροδεξιού μίσους, της ομοφοβίας και του ρατσισμού πρέπει να ηττηθεί.

Κοινοποίηση