Κοινοποίηση

Δήλωση του Κ. Αρβανίτη για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ:

Αλλο ένα ταξίδι αναψυχής – με παράπλευρα οφέλη – ολοκληρώθηκε για τον κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός πήγε, είδε (μπασκετάκι) και απήλθε, αφού πρώτα κατάφερε:

Να μιλήσει για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα στους δημοσιογράφους, ενώπιον του Αμερικανού προέδρου.

Να αποσπάσει τη σιωπηρή, σχεδόν περιφρονητική διάθεση Τραμπ σε όλα τα εθνικά μας θέματα (όπως λένε και οι Αμερικανοί, ο πρόεδρος Τραμπ “είχε μεγαλύτερα ψάρια για τηγάνισμα” από τα “περιφερειακά” ζητήματα της Ελλάδας με την Τουρκία…).

Να δηλώσει απερίφραστος υποστηρικτής της δολοφονίας Σουλεϊμανί, τη στιγμή που όλοι οι “παίκτες” τηρούν στάση αναμονής (του Ισραήλ συμπεριλαμβανομένου!).

Να φύγει με άδεια χέρια, χωρίς καν μια κοινή δήλωση μετά το πέρας της (ας την πούμε) συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο. Όχι καταδίκης για τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, αλλά ούτε καν αναγνώρισης του Διεθνούς Δικαίου.

Να μην αντιδράσει καν στις δηλώσεις για τη στενή, φιλική σχέση Ερντογάν – Τραμπ. Η αμηχανία δεν είναι αντίδραση (ή τουλάχιστον, όχι η αντίδραση που θα περιμέναμε).

Δεν πειράζει όμως. Παρακολούθησε έναν άλλον αγώνα: Wizards VS Celtics. Ισως, για να πάρει μαθήματα στρατηγικής. Τα οποία θα αξιοποιήσει την επόμενη φορά.

Ας ελπίσουμε ότι δε θα υπάρξει “επόμενη φορά”.


Κοινοποίηση