Κοινοποίηση

Αυτήν την εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο λαμβάνουν χώρα οι Ακροάσεις των Επιτρόπων, που επέλεξε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, για να στελεχώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απόψε, στις 19:30 (ώρα Ελλάδος) ο προτεινόμενος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του θέσουν τα μέλη των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) και Απασχόλης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL).

Ανάμεσά τους θα είμαι και εγώ, ως τακτικό μέλος της LIBE και αναπληρωματικό μέλος της EMPL αλλά και ως εκπρόσωπος της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην ακρόαση.

Ο Μ. Σχοινάς οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τον διορισμό του. Αποδέχθηκε χαμογελαστός και φαινομενικά δίχως ενδοιασμούς ένα χαρτοφυλάκιο με χυδαία ρατσιστικό και ακραία συντηρητικό τίτλο. Από πότε η διαχείριση των προσφυγικών ροών, που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, έχει να κάνει με την περιβόητη «Διαφύλαξη του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής»;

Παρακολουθήστε, από κάτω, ζωντανά την ακρόαση, με διερμηνεία στα Ελληνικά:

 

 

 


Κοινοποίηση