Κοινοποίηση

Το εβδομαδιαίο μας ραντεβού συνεχίζεται, πάντα με τη The Left.

Στο 9ο επεισόδιο μιλάμε για Το Έσχατο Δικαίωμα, «Αγνοούμενοι: Αναζητούμενοι ή “Αζήτητοι”;».

Μιλάμε για τους ανθρώπους που έφυγαν από την πατρίδα τους, έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο να βρουν έναν τόπο να ζήσουν με ασφάλεια οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους.

Όμως, τα ταξίδια αυτά δεν έχουν πάντα καλό τέλος. Κάποτε, το όνειρο της ελευθερίας τελειώνει άδοξα στο βυθό μιας θάλασσας, σε ένα γεμάτο νεκροτομείο και τότε, οι άνθρωποι χάνουν το Τελευταίο τους Δικαίωμα: το Δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο, το δικαίωμα των συγγενών τους να τους αποχαιρετήσουν.

Αυτό, το Έσχατο Δικαίωμα θέλουμε να βοηθήσουμε να κατοχυρωθεί: Να πάψουν οι άγνωστοι νεκροί των ναυαγίων στη Μεσόγειο να είναι άγνωστοι. Να πάψει η αδυναμία διακρατικής συνεργασίας να ορθώνει το τείχος που στέκεται εμπόδιο ανάμεσα στους ανθρώπους και τον θάνατο με Αξιοπρέπεια, το τείχος που κρατά αγνοούμενους ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη ζωή.

 

 

Στο #podcast #LeftForward, μιλάμε για ό,τι απασχολεί την Ευρώπη και τον κόσμο, για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της εποχής μας. Επικαιρότητα, ανάλυση, συζήτηση και ενημέρωση, με εκλεκτούς καλεσμένους, απευθείας από το European Parliament με την Αριστερά, Μπροστά.
Kάθε εβδομάδα τα λέμε μέσω του LEFT FORWARD, του #podcast που μπορείτε να ακούσετε σε Spotify, Apple Podcasts και Google Podcast.
Spotify: https://open.spotify.com/show/5qq5MwGrjUJ7SR1jUhw3Gg
Apple podcasts: https://podcasts.apple.com/…/left-forward/id1652315725
Google podcast: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2xlZnRmb3J3YXJkL2ZlZWQueG1s?sa=X&ved=2ahUKEwjf3Nr006_7AhVvkP0HHd2FDoMQ9sEGegQIARA


Κοινοποίηση