Κοινοποίηση

Σήμερα, στη συνάντηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς υποδεχθήκαμε με χαρά τους φίλους μας από το ΚΕΘΕΑ.

Η από καρδιάς ομιλία του Θέμη, αποφοίτου του προγράμματος “ΚΕΘΕΑ Στροφή”, στη GUE/NGL.

Έχουμε πιο πολλά κοινά μεταξύ μας απ’ όσο συνειδητοποιούμε. Για να χρησιμοποιήσω τα λόγια της υπεύθυνης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, «Η κοινότητα είμαστε εμείς. Μια ομάδα που κάθε μέρα παλεύει με όλη της την ψυχή να μείνει καθαρή απ’ τα ναρκωτικά. Για εμάς η κοινότητα είναι η καινούργια μας ζωή».

Μέσα μας έχουμε τη δύναμη, αλλά χρειαζόμαστε κάποιον να πιστέψει σε εμάς. Και αυτό το κάνει η Στροφή, αλλά και γενικότερα το ΚΕΘΕΑ ως οργανισμός. Στην ΕΕ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως μας ενώνουν περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν και θα καταφέρουμε περισσότερα ενωμένοι.

Τα πράγματα στον τομέα της απεξάρτησης στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα. Το ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν, προσφέρει τις υπηρεσίες του με σκοπό τη θεραπεία των ανθρώπων, όμως κάποιοι το καπελώνουν και προσπαθούν να το εμπορευματοποιήσουν. Όμως δεν γίνεται έτσι. Για την επιτυχία του προγράμματος χρειάζεται αλληλεγγύη, αγάπη και άτομα που νοιάζονται γι’αυτό που κάνουν.

Η επικεφαλής της GUE, Manon Aubry, τόνισε ότι το προγραμμα βρίσκεται σε κίνδυνο από την ελληνική δεξιά και ενημέρωσε το σώμα για την επιστολή-έκκληση στήριξης του ΚΕΘΕΑ που συνέταξε ο Κώστας Αρβανίτης, προτρέποντας τους ευρωβουλευτές να συνυπογράψουν.


Κοινοποίηση