Κοινοποίηση

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστα Αρβανίτη για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη στο Βούπερταλ:

 

Ένας ακόμη θάνατος μετανάστη.

Ένας ακόμη θάνατος ανθρώπου στα χέρια της Αστυνομίας.

Ένας ακόμη θάνατος που πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων κατά της Αστυνομίας και σοβαρές υπόνοιες για επιχειρούμενη συγκάλυψη.

Όμως, αυτήν τη φορά στο ρόλο του θύματος βρίσκουμε ένα Ελληνόπουλο, πολίτη χώρας μέλους της ΕΕ, που έχασε τη ζωή του όχι στα χέρια κάποιας τριτοκοσμικής αστυνομίας, αλλά στην καρδιά της Ευρώπης, στο Βούπερταλ της Γερμανίας!

Ένας θάνατος που οι αρχές της Γερμανίας δείχνουν να βιάζονται να αποδώσουν σε παθολογικά αίτια, παρά τις μαρτυρίες της αδελφής του για άσκηση υπέρμετρης – και πιθανά μοιραίας – βίας, που θα περιμένουμε να ερευνηθούν επαρκώς.

Ένας θάνατος που δεν μπορεί να είναι, ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» του αυταρχισμού και της Αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ένας θάνατος που αφού δεν έχουν δοθεί τόσες μέρες μετά σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, μας επιβάλλει να τις αναζητήσουμε μέσα από τα Ευρωπαϊκά Όργανα.

Η αστυνομική αυθαιρεσία και η συγκάλυψη ευθυνών για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου δεν έχουν , δεν μπορούν να έχουν θέση στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, στην Ευρώπη που δικαιούμαστε.


Κοινοποίηση