Κοινοποίηση

Με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρη Ρώτα, την Γραμματέα Ισότητας της Ομοσπονδίας Κατερίνα Κιουρτσίδου, και μέλη του ΔΣ  συναντήθηκε ο Κώστας Αρβανίτης. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στα γραφεία της ΠΟΜΕΝΣ έπειτα από πρόσκληση του συνδικάτου με στόχο μια συνάντηση ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Στρατιωτικοί.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από τις Επιτροπές EMPL (Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) στις οποίες είναι μέλος ο Ευρωβουλευτής.

Οι στρατιωτικοί περιέγραψαν στον Κώστα Αρβανίτη χρόνιες θεσμικές αδικίες σε βάρος τους, αλλά και -μεταξύ άλλων- τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε ζητήματα έμφυλης βίας και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μια πραγματικότητα που αγωνίζεται να αναδείξει η Γραμματεία Ισότητας της Ομοσπονδίας.

Για τη συνάντηση αλλά και τις επικείμενες πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κώστας Αρβανίτης σημειώνει:

«Η προστασία της αξιοπρέπειας επιτυγχάνεται με το απεριόριστο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αναπτύσσεται χωρίς εμπόδια και ιδίως χωρίς την απειλή ή άσκηση ηθικής ή σωματικής ή λεκτικής βίας

Οι ένοπλες δυνάμεις, το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, όχι μόνο δεν εξαιρείται αλλά επιβάλλεται να είναι θωρακισμένο θεσμικά από οποιεσδήποτε προσβολές της προσωπικότητας τους. Διότι το αξιόμαχο δεν εξασφαλίζεται με την υποταγή και τον φόβο. Αλλά με τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάδελφο και τους πολίτες. Την αγάπη για την ελευθερία του ανθρώπου και τα θεμελιώδη δικαιώματά του.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για αυτά τα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα. Είναι θεμελιώδεις αξίες της Αριστεράς, των ανθρωπιστικών ιδεών, του πολιτισμού μας.

Η αντιμετώπιση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης άλλωστε αποτελεί κυρίαρχη υποχρέωση που επιβάλλει στα ευρωπαϊκά κράτη το Άρθρο 26 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, που δεσμεύει και την Ελλάδα από τις 20-1-2016, μετά την κύρωση του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. 4359/19.»


Κοινοποίηση