Κοινοποίηση

Με τους αγωνιστές κατοίκους της Ιερισσού, στο Ευρωκοινοβούλιο, χτίζουμε γέφυρες στα ευρωπαϊκά όργανα, για όποιον αντιλαμβάνεται το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στις Σκουριές. Η Σκα Κέλερ, επικεφαλής της Ευρωομάδας των  Πρασίνων παρακολουθεί χρόνια το πρόβλημα της περιοχής και τους αγώνες των κατοίκων της, με γνήσιο ενδιαφέρον.

Στη σημερινή μας συνάντηση με την κ. Κέλερ, οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ιερισσού παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις, από την ανάληψη της κυβέρνησης ΝΔ. Μαζί με την κ. Κέλερ, συμφωνήσαμε πως από κοινού με τον Στέλιο Κούλογλου, είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε ρήγματα στο μπλοκ της κοινωνικά και περιβαλλοντικά ανάλγητης Ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Μαζί με τα κινήματα, θα συντάξουμε και θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Όχι μόνο ερωτήματα προς την Κομισιόν, αλλά και νομοθετική πρωτοβουλία. Διεθνοποιούμε το θέμα του χρυσού. Φέρνουμε τα τοπικά κινήματα σε επαφή με έμπειρους Ευρωβουλευτές, πρόθυμους να συνδράμουν ουσιαστικά στην πάλη τους.

Ένα υπερκομματικό κίνημα αντίστασης στις περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά, καταστρεπτικές επιπτώσεις του δόγματος του κέρδους με κάθε κόστος, ήρθε σήμερα σε επαφή με τα ευρωπαϊκά όργανα. Η δική μας δουλειά δεν σταματάει όμως εδώ. Θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τον ζωτικό τους αγώνα, με κάθε τρόπο.


Κοινοποίηση