Κοινοποίηση

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο: Μετά το τραγικό πίσω-μπρος και τη χρυσόσκονη της αυτοκριτικής του Πρωθυπουργού για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που ξε-καταργήθηκε ξαφνικά, τώρα το νέο Μεγάλο Ρουσφέτι: Με την ρύθμιση Βρούτση που αποκαλύπτει σήμερα η ΑΥΓΗ οι «δικοί μας» συνταξιούχοι του Δημοσίου θα συνεχίζουν να παίρνουν κανονικά τη σύνταξή τους και μετά την πρόσληψή τους ως μετακλητοί ή το διορισμό τους σε διοικητική θέση!

Το πρωτοφανές, που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε, δεν είναι ένα απλό ρουσφετάκι, μια τρυφερή εξυπηρετησούλα. Είναι μια πρόκληση άνευ προηγουμένου απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνταξιούχων, που είδαν τα εισοδήματά τους να σφάζονται στον μνημονιακό πάγκο και στήριξαν μ’αυτά χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς άλλα έσοδα.

Είναι και κάτι ακόμα: Είναι μια επιστροφή στο Κράτος του Ρουσφετιού, στην ΝΔ του ‘70, στην ΕΡΕ του ‘50. Τουλάχιστον, η Δεξιά του Μητσοτάκη διδάσκει στις νέες γενιές Ιστορία, αναβιώνοντας τις χειρότερες παραδόσεις της παράταξης που κυβέρνησε τον τόπο για δεκαετίες.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι το κράτος-λάφυρο των ρουσφετιών, το πραγματικό πρόσωπο του κράτους της Δεξιάς στην Ελλάδα.


Κοινοποίηση