Κοινοποίηση

Δήλωση για την καθυστερημένη δημοσίευση προς διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ για τους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος από την κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση επιτέλους έδωσε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους Προστατευόμενους Μάρτυρες. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται με ντροπιαστική για τη χώρα μας καθυστέρηση και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του καταρρέοντος καθεστώτος Μητσοτάκη να πείσει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι σέβεται το Κράτος Δικαίου και τηρεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη, καθώς γίνεται:

  • Οκτώ μήνες μετά την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν προς την Ελληνική Κυβέρνηση (27/01/2022),
  • Πέντε μήνες μετά την κοροϊδία της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους θεσμούς της ΕΕ με τις ψευδείς διαβεβαιώσεις Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Π. Αλεξανδρή ότι το νομοσχέδιο βγαίνει προς διαβούλευση «αύριο».
  • Δυόμισι μήνες μετά την αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος και της χώρας, μια διαδικασία που ανοίγει το δρόμο για παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψη της αρμόδιας Αντιπροέδρου Αξιών & Διαφάνειας της Ευρ. Επιτροπής V. Jοurova στην Αθήνα και τα χαμόγελα Μητσοτάκη στην μεταξύ τους συνάντηση,

Η δημοσιοποίηση του Νομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση με τόσο μεγάλη καθυστέρηση συνιστά ομολογία ενοχής μιας κυβέρνησης με καθεστωτική αντίληψη, μιας κυβέρνησης που δεν δίστασε να θάψει το νομοσχέδιο ακόμη και ενώ αυτό είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, μιας κυβέρνησης που είχε δημόσια ομολογημένο στόχο να «βγάλει τις κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis!

Τίποτα δεν μπορεί πλέον να κρύψει την παρακμή μιας κυβέρνησης που είχε μοναδικό της στόχο να λεηλατήσει το Κράτος και στηριχθεί σε ένα νέας κοπής, δικό της Παρακράτος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι βαρύτατα εκτεθειμένη όχι μόνο στους Έλληνες πολίτες αλλά και απέναντι στους θεσμούς της ΕΕ. Σπασμωδικές κινήσεις όπως η αιφνιδιαστική εμφάνιση στον ιστότοπο των προς διαβούλευση νομοθετικών πρωτοβουλιών ενός νομοσχεδίου που για μήνες «αγνοείτο» η τύχη του, δεν πείθουν κανέναν, ούτε στην Αθήνα, ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε πουθενά.

Οι τυχοδιωκτισμοί μιας κυβέρνησης σε πανικό είναι επικίνδυνοι για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας και κάνουν ακόμη πιο αναγκαία την πολιτική αλλαγή, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η Ελλάδα να πάψει να διολισθαίνει προς το μοντέλο Δημοκρατίας τύπου Όρμπαν.


Κοινοποίηση