Κοινοποίηση

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστα Αρβανίτη για την καταγγελία διερμηνέα της FRONTEX στους New York Times για προώθηση στην Τουρκία από τις Ελληνικές Αρχές.

 

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την εγκληματική και ανεύθυνη πολιτική επαναπροωθήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό. Στο σχετικό ρεπορτάζ των New York Times δημοσιεύεται  καταγγελία ενός διερμηνέα, υπαλλήλου της FRONTEX, ο οποίος καταγγέλλει την παράνομη κράτηση του, τον ξυλοδαρμό, τη στέρηση της αξιοπρέπειας και των υπαρχόντων του, και την προώθησή του, μαζί με άλλα 100 άτομα στην Τουρκία, από τις ελληνικές αρχές.

Η σοβαρή αυτή καταγγελία, μέσα από έναν έγκριτο δημοσιογραφικό οργανισμό, είναι αρκετή για να ανησυχήσει την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Ύλβα Γιοχάνσον, όχι όμως και την ελληνική κυβέρνηση: Μετά την μόνιμη επίλυση του προσφυγικού που προανήγγειλε πρόσφατα ο κ. Μηταράκης, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το διαζύγιό της με την πραγματικότητα, αρνούμενη αυτήν την καταγγελία όπως τόσες άλλες, με το «δεν είναι αυτό που νομίζετε», προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων μας.

Κι αν για την Κυβέρνηση είναι απλά Τετάρτη, εμείς θεωρούμε ότι η συστηματική καταπάτηση του Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν αξίζει στη χώρα μας το διεθνές ρεζίλι που της επιφυλάσσουν οι πολιτικές Μητσοτάκη. Και με την ανέμελη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών καταγγελιών, η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που πετυχαίνει είναι να αφήσει για άλλη μια φορά τη χώρα μας έκθετη.


Κοινοποίηση