Κοινοποίηση

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL & μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενες μεθοδεύσεις σε βάρος της Εισαγγελέος Διαφθοράς

Οι πληροφορίες του Δικαστικού ρεπορτάζ που είδαν πρόσφατα το φως της Δημοσιότητας ολοκληρώνουν την εικόνα αποσταθεροποίησης του Κράτους Δικαίου που όλο και πιο ωμά επιχειρείται πλέον από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η επικείμενη – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί – συγχώνευση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως ένα ακόμη επεισόδιο στο μακροσκελές σίριαλ «Φάτε Την Τουλουπάκη – Σταματήστε την έρευνα για τη NOVARTIS».

Μετά τη δημόσια στοχοποίηση, την υπουργική «παραγγελία» δίωξης, την δίωξη αυτήν καθαυτή που εντέλει ασκήθηκε καταπώς παραγγέλθηκε, την απόπειρα διαπόμπευσης με συκοφαντικά δημοσιεύματα, ακόμη και τη διάρρηξη στο σπίτι της, τώρα η «ενοχλητική» εισαγγελεύς φαίνεται πως τελικά βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον παραμερισμό της με μια θεσμική ακροβασία, την πρωτοβουλία της οποία φέρεται να έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η σύγχρονη Ελληνική Ορμπανική Δεξιά επιχειρεί να «τακτοποιήσει» λογαριασμούς με την «ενοχλητική» Δικαιοσύνη. Το 2013 είχε προηγηθεί ο παραμερισμός των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη από μια αντίστοιχη κυβερνητική πρωτοβουλία.

Όμως το 2020 δεν είναι 2013. Ο εξωθεσμικός  παραμερισμός της Δικαιοσύνης έχει ήδη απλωθεί σαν γάγγραινα στις χώρες του Βίσεγκραντ και απειλεί αυτό που ξέραμε μεταπολεμικά ως «φιλελεύθερη Ευρώπη».

Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αναβαθμιστεί σε καθεστωτική πρακτική στη χώρα μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθούν μπροστά μας οι αντιθεσμικές αγριότητες που πλήττουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου σε μια σειρά χώρες της ΕΕ.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Δεξιά του Μητσοτάκη και των συνεταίρων του να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ουγγαρία η Πολωνία.

Τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσουμε σε σειρά πρωτοβουλιών για τη διεθνοποίηση του θέματος στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς με στόχο την προστασία, όχι μόνο μιας Εισαγγελέως, αλλά της Ανεξαρτησίας και της Ακεραιότητας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Εν τέλει, με στόχο την προστασία του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας, της ίδιας της Ευρώπης και των θεμελιωδών αξιών της.


Κοινοποίηση