Κοινοποίηση

Ανακοίνωση της  Ευρωομάδας της Αριστεράς για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

Με τεράστια θλίψη μάθαμε για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου, ενός πυλώνα της διεθνούς αριστεράς, ενός συμβόλου αντίστασης ενάντια στον φασισμό και ενός πρώην μέλους της Ευρωομάδας μας

 

Γνωστός για το γεγονός ότι κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη στην Αθήνα, σε ηλικία 19 ετών, η απώλεια του Μανώλη Γλέζου, είναι αισθητή σε όλους μας.

Οι συμπρόεδροι της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, Martin Schirdewan (Μάρτιν Σίρντεβαν) και Manon Aubry (Μανόν Ομπρί), δήλωσαν σχετικά τα παρακάτω:

«Τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στους αγαπημένους του, τους φίλους και την οικογένειά του Μανώλη, ειδικά στους συντρόφους μας και στους συναδέλφους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τους οποίους ο Μανώλης συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Ευρωβουλευτής στην ομάδα μας.

Ένας μαχητής της αντίστασης κατά τη διάρκεια του πολέμου και μέχρι τις τελευταίες μέρες του, ο Μανώλης αγωνίστηκε έντονα ενάντια στην ανισότητα και τη λιτότητα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Εναπόκειται πλέον σε εμάς να εμπνευστούμε από τη ζωή του Μανώλη η οποία ήταν γεμάτη ακτιβισμό και ασταμάτητη πολιτική δουλειά. Πραγματικά χάσαμε έναν ήρωα σήμερα.»

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση στα αγγλικά.

 


Κοινοποίηση