Κοινοποίηση

Σε μία σύντομη παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση της ευρωομάδας της GUE/NGL, ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στη δολοφονία του Σολεϊμανί & την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, λόγω της αμερικανικής επέμβασης.

Όπως δήλωσε, «η δολοφονία του Σολεϊμανί από τις αμερικανικές δυνάμεις δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. H Συρία φλέγεται, ο Ερντογάν προκαλεί στο Αιγαίο και εμπλέκεται στη Λιβύη. Είμαι πιο ανήσυχος από ποτέ για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής· οι κινήσεις της Αμερικής έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο, αλλά και στην Ευρώπη».

Μεταξύ άλλων, θύμισε τις εξαγγελίες της νέας προέδρου της Κομισιόν: «Η κυρία φον ντερ Λάιεν ουσιαστικά μας προετοίμασε, με τις εξαγγελίες της, για κάτι που η ίδια ήξερε κι εμείς μόνο να φανταστούμε μπορούσαμε: την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης με πρόσχημα τα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή».

Κλείνοντας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά στη χώρα μας και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χαιρέτισε τη δολοφονία του Σολεϊμανί. Αυτό είναι πολύ αρνητικό, απαράδεκτο, και βάζει τη χώρα σε νέες περιπέτειες».

Δείτε το video:


Κοινοποίηση