Κοινοποίηση

Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξή μου στο Κόκκινο Καβάλας, για το ΚΕΘΕΑ. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη, στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο» εδώ:

 

Βαθύς γνώστης του ΚΕΘΕΑ, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το υπηρέτησε από την αρχή της δημιουργίας της Ιθάκης, ακόμη και ως μέλος του αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου και, μάλιστα, παρά μια ψήφο, θα γινόταν και πρόεδρός του.

Χαρακτήρισε την παρέμβαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του οργανισμού ως «προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει σχέση με το απόλυτο κράτος της Δεξιάς που θέλει να επιβάλλει και το λέει επιτελικό κράτος. Έβλεπε το ΚΕΘΕΑ σαν το Γαλατικό Χωριό, διότι, λόγω του αυτοδιοίκητου, δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τους αγκιτάτορες κανενός κόμματος. Χρησιμοποίησε στην αρχή το πραξικόπημα. Περί πραξικοπήματος πρόκειται, διότι μια βδομάδα πριν από τις εκλογές για νέα διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη συνέχεια, αφού είδε ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση στο ΚΕΘΕΑ, προχώρησε στην προβοκάτσια, προσπαθώντας να το στιγματίσει. Όμως, το ΚΕΘΕΑ έχει αυτοματοποιημένους οργανισμούς ελέγχου, οι οποίοι ερευνούν συνεχώς είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει υποψία ή καταγγελία. Αυτό που επιδεικνύει σαν λάφυρο ο Βασίλης Κικίλιας είναι το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ και αποδεικνύει πλήρως το υγειές του αυτοδιοίκητου. Το ίδιο το ΚΕΘΕΑ εντόπισε πρόβλημα και επιδίωξε να το λύσει»

Η ρήξη μέρος της θεραπείας!

Στην παρατήρηση αν η ενέργεια θίγει την υπόθεση και τον αγώνα χιλιάδων ατόμων που προσπαθούν να εξαρτηθούν, έδωσε μια απρόσμενη απάντηση:

«Ακόμη κι αυτή η σύγκρουση, είπε, που δεν είναι η πρώτη με την εξουσία στην ιστορία του ΚΕΘΕΑ, είναι μέσα στη θεραπευτική διαδικασία. Διότι οι άνθρωποι που πάνε στο ΚΕΘΕΑ μαθαίνουν να αγωνίζονται κι ο αγώνας είναι κομμάτι της θεραπείας. Ο κ. Κικίλιας κι ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να το ξέρουν, ουσιαστικά ατσαλώνουν την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων, που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αγωνίζονται διότι τίποτα δεν χαρίζεται. Από το 1989 παλεύαμε ακόμη κι έξω από τη Βουλή για να γίνει σήμερα το ΚΕΘΕΑ ένας από τους καλύτερους οργανισμούς σ’ όλον τον κόσμο».

Όσο γι’ αυτό που είπε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη Βουλή, ότι “πρέπει να τελειώσουμε με την ηγεμονία της Αριστεράς στον χώρο των εξαρτήσεων”, δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει διότι «είναι μάχη με ιδεολογικό υπόβαθρο(…)

Όταν η βάση πρότεινε άτομα για το ΔΣ δεν κοιτούσε ποτέ τις πολιτικές ταυτότητες. Απλώς θα έπρεπε να συμφωνούν με την ιδεολογία και τη φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ». Θύμισε, δε, ότι «η απεξάρτηση είναι πολύχρωμη, δεν μπορεί να είναι μαύρη», όπως και το ότι «στο ΚΕΘΕΑ μιλάμε για απεξάρτηση κι αυτοί για αποτοξίνωση. Είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι».

Το ΚΕΘΕΑ τους κάνει ζημιά

Υποστήριξε επίσης, ότι η αντίδραση της Κυβέρνησης υπάρχει διότι «το ΚΕΘΕΑ κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην δική τους οικονομία. Διότι ένα πρεζάκι που είναι στο δρόμο ή ένας χρήστης που βολεύεται με το να παίρνει μια δόση μεθαδόνης με τη χορηγία του κράτους, ζουν πολλοί από αυτόν: Ζει ο δικηγόρος για τις ποινικές υποθέσεις του, ζει ο ιδιώτης ψυχίατρος, ζει η φαρμακευτική εταιρεία που διακινεί το φάρμακο, ζει ο αστυνόμος, ζει ο δεσμοφύλακας των φυλακών, ζει, ακόμη, κι ο νεκροθάφτης κι ο παπάς που θα τον θάψει.

Το ΚΕΘΕΑ είναι οργανισμός παροχής δωρεάν υπηρεσιών και για τον χρήστη και για την οικογένειά του. Όταν βλέπεις ένα παιδί που είναι “νεκρό” στο δρόμο και μετά από 6 μήνες το βλέπεις όρθιο, καθαρό να παλεύει, και μια μάνα που σκεφτόταν την αυτοκτονία επειδή χάνει το παιδί της, αν είσαι χριστιανός πιστεύεις στην Ανάσταση».

Τέλος, χαρακτήρισε «ανάλγητο» τον πρωθυπουργό και «δίχως συναίσθημα», και φέρνοντας ως παράδειγμα «τις καθαρίστριες, μεγάλες γυναίκες, που πέταγε στο δρόμο για ένα γινάτι . Έτσι, από γινάτι, θέλει να “σκοτώσει” και το ΚΕΘΕΑ. Είναι άρρωστος με τον εγωισμό του απ’ ό,τι φαίνεται.

Μπλέξαμε., αλλά έμπλεξαν κι αυτοί μαζί μας, γιατί πραγματικά δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα». Και κάλεσε τους πολίτες «να παρατήσουν τα κλικ στο facebook και να βγουν στους δρόμους».


Κοινοποίηση