Κοινοποίηση

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την αύξηση του βασικού μισθού είχε μια μεγάλη ευκαιρία να παρέμβει στο μέτωπο της ακρίβειας και να στηρίξει τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται σκληρά, κάτι που δεν έκανε με το προκλητικό φιλοδώρημα που πλάσαρε ως αύξηση στην αρχή του έτους. Επέλεξε να την απεμπολήσει και να δώσει τελικά στους εργαζόμενους μία αύξηση δραματικά ανεπαρκή.

Την ώρα που η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες των πολιτών ελάχιστες μέρες μετά την καταβολή του μισθού τους, και οι εταιρείες ενέργειας σημειώνουν εξωπραγματικά κέρδη σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει μια αύξηση του βασικού μισθού από τα 663 στα 713 ευρώ μικτά, που καλύπτει μικρό μόνο μέρος της καθημερινής πλέον αιμορραγίας του λαϊκού εισοδήματος.

Την ώρα που η ΕΕ συζητά τη νομοθέτηση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού κατώτατου μισθού με στόχο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους, που θα διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες, η ακραία νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Μητσοτάκη αφήνει τους εργαζόμενους στη χώρα μας να βυθίζονται ανυπεράσπιστοι στη φτώχεια, πολύ μακριά από τα 800 € που υπολογίζεται πως θα έφτανε ο βασικός μισθός αν ΕΕ προχωρήσει στην κατεύθυνση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι πάλαι ποτέ φανατικοί «Μένουμε Ευρώπη» θέλουν εργαζόμενους που μισθολογικά «Μένουν Τρίτο Κόσμο», και το χρήμα να μένει στα χέρια μιας πανίσχυρης ελίτ χορηγών τους.

Πρέπει να φύγουν, το συντομότερο.

 


Κοινοποίηση