Κοινοποίηση

Για μια ακόμη χρονιά η FRONTEX παραμένει η ντροπή της ΕΕ, και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Πριν από λίγη ώρα η αρμόδια Επιτροπή LIBE αρνήθηκε εκ νέου να ψηφίσει υπέρ της λεγόμενης απαλλαγής του οργανισμού για τη διαχείριση του 2020.

Η σκανδαλώδης εμπλοκή της FRONTEΧ σε περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Ευρωπαϊκά σύνορα και η άρνηση – στην ουσία – του οργανισμού αλλά και των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων να παράσχουν επαρκείς εξηγήσεις για μια σειρά από βαριές καταγγελίες έχει εξοργίσει τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών, τόσο που ακόμη και οι περισσότεροι βουλευτές της Ευρωπαϊκής Δεξιάς (ΕΛΚ) οδηγήθηκαν στη στάση της αποχής από την ψηφοφορία.

Η έκθεση που πρότεινε να μη δοθεί ούτε και τώρα η απαλλαγή στη FRONTEX υπερψηφίστηκε με το καθαρό αποτέλεσμα 33 υπέρ, 7 κατά και 13 αποχές.

Σε μια περίοδο που η συντριπτική έκθεση της OLAF ρίχνει βαριά σκιά στη FRONTEX, έστω κι αν παραμένει απόρρητη, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα Ευρωπαϊκά κονδύλια να χρησιμοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα συνεχίσει να παλεύει για μια ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη. Για μια πολιτική φύλαξης των συνόρων χωρίς να χάνονται ανθρώπινες ζωές, που δεν θα φυλακίζει ούτε ανθρώπους, ούτε ολόκληρες χώρες.

Μια πολιτική σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Μια πολιτική Ευρωπαϊκή.

 


Κοινοποίηση