Κοινοποίηση

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο πατριωτισμός είναι ταξικό προνόμιο. Και έχουν στήσει ολόκληρη στρατηγική για να πείσουν και τους υπόλοιπους. Αφού πρώτα επιχείρησαν να μας συκοφαντήσουν ως περίπου καταδότες της εθνικής προσπάθειας για τη διαφύλαξη της εδαφικής μας ανεξαρτησίας – και δεν τους βγήκε – τώρα κάνουν εξαγωγή της ίδιας τακτικής.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Έλληνες Ευρωβουλευτές τους, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι εκείνοι μόνοι, ζήτησαν συζήτηση και ψήφισμα από την επόμενη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που να καταγγέλλει τις πολυποίκιλλες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αλλά, φευ! Η ευρωομάδα της Αριστεράς, «μπλόκαρε τη πρωτοβουλία τους».

Σπάνια η αλήθεια είναι τόσο απόλυτα, τόσο διαμετρικά αντίθετη με έναν ψεύτικο ισχυρισμό. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που πρώτος, εδώ και σαράντα ημέρες, είχε υποβάλει το συγκεκριμένο αίτημα. Γραπτώς. Και με παράλληλες δημοσιεύσεις στα social media.

Και είναι να απορεί κανείς, πώς, ψημμένοι πολιτικοί, πέφτουν στην παγίδα που στήνουν οι ίδιοι, αγνοώντας τον πρωταρχικό κανόνα του “Scripta manent” (τα γραπτά μένουν) και του ότι, στην εποχή του Google, κανένα ψέμα δεν έχει «μακριά ποδάρια».

Βιασύνη; Πανικός; Απελπισία και δυσφορία για τον τρόπο που γίνεται αποδεκτή η συρραφή αποφάσεων που βαφτίζουν αυθαίρετα «εξωτερική πολιτκή».

Θα λέγαμε, «όλα τα παραπάνω».

Διαβάστε την διάψευση των fake news του ΕΛΚ από το Γραφείο Τύπου της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

Το θέμα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και η συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν προσφέρεται για φθηνή αντιαριστερή μικροπολιτική. Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ότι δήθεν μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ ζήτησε μια ηχηρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και μια συζήτηση και ένα ψήφισμα που να καταγγέλουν τις ενέργειες της Τουρκίας, είναι προφανές ότι όσα αναφέρονται σε βάρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) είναι απολύτως ψευδή.

Είναι γνωστό ότι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε ζητήσει η συγκεκριμένη συζήτηση να λάβει χώρα στην Ολομέλεια του ΕΚ στις 24/6, και να συνοδευτεί από σχετικό ψήφισμα. Αυτό αποδεικνύεται και από σχετική καταχώριση στο Twitter.

Η GUE/NGL όχι μόνο δεν μπλόκαρε την πιθανότητα για ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας, αλλά αντίθετα απαιτεί να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες είναι κατάφωρα εναντίον του διεθνούς κράτους δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, ένα εθνικό θέμα όπως είναι αυτό των ελληνοτουρκικών, που αφορά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής διένεξης με την ανοχή και των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σιωπούν.


Κοινοποίηση