Κοινοποίηση

• Κοινή δήλωση ευρωβουλευτών και βουλευτών της Αριστεράς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας 2020

• Συνυπογράφουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Δημ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης, Αλ. Γεωργούλης, Π. Κόκκαλης και Στ. Κούλογλου

• «Ιστορικό μας καθήκον να μην αφήσουμε τη μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης στους ‘’μηχανισμούς της αγοράς’’»

• «Υπέρ ενός φιλόδοξου Συμφώνου για μια Πράσινη και Κοινωνική Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των αυξανόμενων κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων στην ΕΕ»

Κοινή δήλωση ευρωβουλευτών και βουλευτών της Αριστεράς,για την επιτακτική ανάγκη ενός ριζικού μετασχηματισμού των οικονομιών και των κοινωνιών μπροστά στην υπαρξιακή απειλή που θέτει η κλιματική κρίση για τον πλανήτη και το μέλλον του ίδιου του ανθρώπινου πολιτισμού, συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης και Στέλιος Κούλογλου.

Πέραν της κριτικής, που ασκείται στο ισχύον πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών εντός της ΕΕ, διατυπώνονται μία σειρά από προτάσεις με προοδευτικό πρόσημο για περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές και βουλευτές ζητούν, μεταξύ άλλων: «Ένα δίκαιο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ολοένα και επιδεινούμενη κλιματική κρίση και θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες οικονομικές, κοινωνικές, εδαφικές, ψηφιακές και δημογραφικές προκλήσεις».

Επιπλέον, επισημαίνουν την ανάγκη για«ένα φιλόδοξο Σύμφωνο για μια Πράσινη και Κοινωνική Ευρώπη που θα περιλαμβάνει ένα νέο σύνολο οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πολιτικών υπέρ των λαών και των εργαζομένων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας συντονισμένης και στοχευμένης προσπάθειας για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και οι κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες στην ΕΕ και που θα αντικαταστήσει το ισχύον πλαίσιο και δομή, καθώς και τις νεοφιλελεύθερες προτεραιότητες της ΕΕ, όπως αυτές κατοχυρώνονται στις ευρωπαϊκές Συνθήκες, στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στο Πακέτο 2+6 και στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο».

 

*Πηγή: syriza.gr


Κοινοποίηση