Κοινοποίηση

Η τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για τη συνεχιζόμενη απειλή κατά του Κράτους Δικαίου στην Πολωνία

Την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απασχόλησε ξανά χθες το βράδυ το μεγάλο ζήτημα της συνεχιζόμενης απειλής του Κράτους Δικαίου στην Πολωνία από την Κυβέρνηση της χώρας.

Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές ομάδες καταδίκασαν τη συμπεριφορά της πολωνικής κυβέρνησης, την πολιτική παρεμβατικότητας που ακολουθεί απέναντι στους ανεξάρτητους θεσμούς, καθώς και όλες τις ενέργειές της που βάζουν σε κίνδυνο κατοχυρωμένα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

Εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE/NGL τοποθετήθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης:

«Είναι άδικο να ακούμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν αγαπά την Πολωνία, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ευκαιριακές πολιτικές σε κράτη μέλη να καθορίζουν, να επαναδιατυπώνουν και να αλλάζουν τον οδικό χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τρέχουσα κυβερνητική πολιτική στην Πολωνία έρχεται σε αντίθεση και σύγκρουση με πολλές από αυτές τις αρχές.

Σε θέματα κράτους δικαίου, διάκρισης εξουσιών, ελευθερίας της έκφρασης, δικαιώματα των μειονοτήτων, ακόμα και στο δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση.

Στην Πολωνία απ’ ότι ξέρω έχουμε Κυβέρνηση! Όχι καθεστώς!

Στη Δημοκρατία οι Κυβερνήσεις αλλάζουν. Οι θεμελιώδεις αρχές μας όχι. Βελτιώνονται, ανανεώνονται αλλά δεν ανατρέπονται!

Σας παρακαλώ να ακούσετε όλες τις πολιτικές ομάδες και όχι την Ακραία Δεξιά: Το EPP, τους Σοσιαλιστές, το RENEW, τους Πράσινους και την Αριστερά.

Δεν είμαστε όλοι λάθος!»

 

Δείτε το video:


Κοινοποίηση