Κοινοποίηση

Σήμερα η συζήτηση και αύριο η ψηφοφορία επί της εκθεσης για την Απασχόληση & τις Κοινωνικές Πολιτικές στην Ευρωζώνη, με σκιώδη εισηγητή τον Κώστα Αρβανίτη

Η δεύτερη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον μήνα Οκτώβριο έχει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς συζητούνται μια σειρά από προτάσεις ψηφισμάτων που αφορούν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα όσο και το Κράτος Δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες.

Στη σύνοδο της Ολομέλειας, που ξεκινά σήμερα το απόγευμα, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η έκθεση για την Απασχόληση & τις Κοινωνικές Πολιτικές στην Ευρωζώνη, στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία & μέλος της EMPL, Κώστας Αρβανίτης, συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης ως Σκιώδης Εισηγητής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς/The Left, καταθέτοντας μια σειρά από τροπολογίες, που στην πλειοψηφία τους υπερψηφίστηκαν ή ενσωματώθηκαν στις «συμβιβαστικές». 

Οι τροπολογίες Αρβανίτη, που πέρασαν με τις ψήφους του Δημοκρατικού Τόξου, με την Ακροδεξιά σταθερά απέναντι, διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ στοχεύουν στην εξάλειψη των εργασιακών, οικονομικών & κοινωνικών ανισοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος οι πολιτικές των Ευρωπαϊκών εξάμηνων έχουν συνδεθεί με τη λιτότητα, η παρούσα έκθεση, με εισηγήτρια την ΕΒ του S&D Lina Galvez Munoz, κινείται σε μια διαφορετική κατεύθυνση από τα προηγούμενα χρόνια, με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών για τον εργαζόμενο, και περιλαμβάνει πολλά από τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα της Αριστεράς. Μεταξύ άλλων, τονίζει τη σημασία της καλύτερης ενσωμάτωσης των κοινωνικών στόχων του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου που θα συμβάλει στην κοινωνική πρόοδο, την ευημερία & τη βιωσιμότητα σε όλες τις πολιτικές της ΕΕ.

Παρακολουθήστε live τη συζήτηση, καθώς και την τοποθέτησή του Κώστα Αρβανίτη με την ιδιότητα του σκιώδους εισηγητή, εδώ:

 


Κοινοποίηση