Κοινοποίηση

Τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη, στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό ζήτημα και την ανθρωπιστική κρίση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα και η ανθρωπιστική κρίση που το συνοδεύει, στα σύνορα της Ε.Ε. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πρακτικές της Κροατίας, η οποία ακολουθεί μία σκληρή πολιτική βίαιων απωθήσεων. Από τη μία κόλαση στην άλλη, είναι πάρα πολλοί αυτοί που καταλήγουν να αντιμετωπίζουν ξανά την βία, αυτή τη φορά εκεί που ήλπιζαν να βρουν το καταφύγιό τους.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα, ο Κώστας Αρβανίτης αντέδρασε έντονα στους ισχυρισμούς της Κροατικής Κυβέρνησης ότι η εκτεταμένη αστυνομική βία που μαρτυρούν οι αναφορές του Ε/Κ, είναι fake news, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό προσβλητικό.

Ζήτησε, ακόμα σε υψηλούς τόνους από την Ε.Ε. να διατυπώσει ξεκάθαρα και απερίφραστα τη θέση της και το σχεδιασμό της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Η ομιλία του ευρωβουλευτή:

 

«Έχουμε χάσει τη σημασία κάποιων πραγμάτων, άλλη η έννοια του πρόσφυγα και άλλη του μετανάστη, κάποιες πολιτικές ομάδες έχουν χάσει την ουσία της κουβέντας. Φεύγουν από την δικιά τους κόλαση, από τον πόλεμο κι εδώ βιώνουν την Ευρωπαϊκή κόλαση.

Και μάλιστα με νόμιμη «κρατική βία». Την βία των αστυνομικών, των συνοριοφυλάκων. Την κρατική καταστολή.

Στη Σερβία, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στην Κροατία, στην Ουγγαρία, στην Ρουμανία, γίνονται καθημερινά -καταγεγραμμένα- εκατοντάδες περιστατικά  βίαιων απωθήσεων.

Έχουμε μαρτυρίες, είμαστε εμείς οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες, πήγανε εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου.

Κι όταν δείχνουμε τις εικόνες -Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστεροί Ευρωβουλευτές- των κατασπαραγμένων από σκυλιά της αστυνομίας ανθρώπων, οι δύο υπουργοί της Κροατίας λένε ότι αυτό είναι fake news! Αυτό είναι προσβολή για τους βουλευτές, είναι προσβολή για τις πολιτικές ομάδες.

Να ακούτε, να ακούτε επιτέλους! Είναι ακροδεξιά ρητορική, σας έχει μείνει μόνο το ID και η Ακροδεξιά!

Στην Ελλάδα τοποθετούν πλωτά φράγματα στην θάλασσα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκατοντάδες πεθαίνουν από πνιγμό και  κρύο.

Να μας πει η Ευρώπη τελικά την πρόταση σας. Όχι έκθεση ιδεών, τί πρόταση έχετε να μας πείτε».

 

To video:

 


Κοινοποίηση