Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Νότης Μηταράκης σε μια ακόμη άσκηση… επαναπροώθησης της λογικής αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα, παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ελέγχου των πρακτικών σχετικά με το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Ελληνικά σύνορα, την ώρα που έχει φτάσει τη χώρα μας στο σημείο να της ζητείται η δημιουργία ενός σχετικού μηχανισμού από παντού!

«Εμείς μόνοι μας να κάνουμε κάτι για ένα θέμα που δε θεωρούμε ότι υπάρχει, αντιλαμβάνεστε, δεν είναι στις προτεραιότητές μας» δήλωσε χτες στη Βουλή, χαρακτηριστικά, αρνούμενος την ίδια την πραγματικότητα.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντιδρώντας στις παραπάνω δηλώσεις φέρεται σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών να εκφράζει έντονη δυσφορία και να κάνει λόγο για διαβεβαιώσεις Μηταράκη προς την Επίτροπο Γιοχάνσον «για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης σε έναν τέτοιο μηχανισμό».

Είναι απορίας άξιο πώς ολόκληρη Κομισιόν εμφανίζεται «θιγμένη» και «εξαπατημένη», την ώρα που σε αγαστή συνεργασία με τον κύριο Μηταράκη χρηματοδοτεί τα αυριανά Γκουαντάναμο της Μεσογείου στα Ελληνικά νησιά.

Είναι απορίας άξιο πώς ο κύριος Μηταράκης θυμήθηκε τώρα ξαφνικά πως πρόκειται για «ένα θέμα που δεν υπάρχει» και πως μπαίνει θέμα «εθνικής κυριαρχίας», όπως είπε χτες στη Βουλή. Όλα αυτά δεν τα γνώριζε το καλοκαίρι, όταν κορυφαίοι παγκόσμιοι οργανισμοί όπως οι ENNHRI (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Φορέων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), UNHCR (Γραφείο Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) και OHCHR (Γραφείο Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα Δικαιώματα) του έστελναν τις σχετικές προτάσεις τους θεωρώντας δεδομένη τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία αυτού του μηχανισμού;

Τι ακριβώς δεσμεύσεις ανέλαβε τότε και γιατί υπαναχωρεί σήμερα;

Επιτέλους, κάποιος ας μιλήσει καθαρά στους πολίτες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης.


Κοινοποίηση