Κοινοποίηση

Η διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό πέρασε διαδοχικά από την διάψευση στην αποτυχία και από εκεί στον πανικό και την ευθεία προσβολή των Δημοκρατικών Θεσμών.

Με την απαράδεκτη μεθόδευση της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής ανοίγει το δρόμο στην στρατιωτικοποίηση του κράτους με πρόσχημα το μεταναστευτικό.

Οι καταγγελίες Βούτση, Βίτσα Σαντορινιού αλλά και η αποκαλυπτική ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χάλασαν τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στη ζούλα, Παρασκευή απόγευμα. Η αμήχανη απάντηση του Υπουργού Άμυνας από τα έδρανα της Κυβέρνησης -μάλλον με λάθος ενδυματολογικό κώδικα, καθώς εμφανίστηκε με πολιτικά ρούχα- εντείνει τις ανησυχίες που δημιουργούνται από την πραξικοπηματική επιστροφή των ενόπλων δυνάμεων στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τελευταία φορά που ο στρατός μερίμνησε για την εσωτερική ασφάλειά, ήταν τότε που «κοιμόμασταν με παράθυρα ανοιχτά» την ώρα που προοδευτικοί και αριστεροί άνθρωποι βασανίζονταν και εκτελούνταν για τα πολιτικά τους πιστεύω.

Η πρόβλεψη για επέμβαση του στρατού στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας αποτελεί απαράδεκτη θεσμική διολίσθηση και μεθόδευση που ανήκει σε άλλες εποχές, εκτός και πέραν του Ευρωπαϊκού πλαισίου Νομιμότητας.


Κοινοποίηση