Κοινοποίηση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης προέβη σε δήλωση, αναφορικά με την καταψήφιση της αναθεώρησης του άρθρου 5, παρ. 2 του Συντάγματος από την ελληνική Βουλή, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι ανοίγει το δρόμο για έναν δικαιωματικό μεσαίωνα.

Ο ευρωβουλευτής, που είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, της αρμόδιας, δηλαδή, Επιτροπής για θέματα δικαιωμάτων, άσκησε κριτική στην προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών.

Η δήλωση:

Χθες, το μαύρο μέτωπο της ελληνικής Βουλής, με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία, καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος ώστε να συμπεριλαμβάνει το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμμαχοί του μας δείχνουν καθημερινά πώς αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τον απάνθρωπο τρόπο που διαχειρίζονται το προσφυγικό. Χθες, αποσαφήνισαν τη θέση τους και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, ανοίγοντας το δρόμο για έναν δικαιωματικό Μεσαίωνα.


Κοινοποίηση