Η Κούβα χρειάζεται στήριξη και αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης και όχι εμπάργκο και αποκλεισμούς που επιβάλλουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ισχυρών. Χρειάζεται έμπρακτη διπλωματική στήριξη της ΕΕ για να μπει τέλος στο άδικο και καταστροφικό εμπάργκο των ΗΠΑ αλλά και να σταματήσει ο συκοφαντικός χαρακτηρισμός της ως χώρα που ενισχύει την τρομοκρατία.

Γι’ αυτήν την Αλληλεγγύη συζητήσαμε σε μια διαδικτυακή συνάντηση με συναδέλφους Ευρωβουλευτές, αλλά και Κουβανούς πολίτες που ζουν στις χώρες της ΕΕ, σε μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Κούβας στις Βρυξέλλες.

Για τα φάρμακα και τα άλλα είδη που συγκεντρώνει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Για τη διεθνή αποστολή στήριξης στην ταλαιπωρημένη από το εμπάργκο των ΗΠΑ χώρα που με τους συνεργατες μου θα επιδιώξουμε να οργανωθεί και θα συμμετέχουμε μαζί με συναδέλφους Ευρωβουλευτές, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Σ’αυτην τη συζήτηση μετέφερα την Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Κουβανικό Λαό, και δεσμεύτηκα να στηρίξω έμπρακτα με δημόσιες παρεμβάσεις μου την εκστρατεία ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στην Αντι-Κουβανική εμμονή ενός ετερόκλητου μετώπου εντός της ΕΕ.

Η Κούβα έδειξε στην πράξη την Αλληλεγγύη της στους λαούς του κόσμου, και της Ευρώπης, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Οι λαοί της Ευρώπης έχουμε χρέος, και οι προοδευτικοί πολίτες απ όποια θέση βρισκόμαστε θα παλέψουμε αυτό το χρέος να «εξοφληθεί».

Οι λαοί χρειάζονται Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Συνεργασία, και όχι Εμπάργκο και Αποκλεισμούς, Ειρήνη και Προκοπή, και όχι θερμούς ή ψυχρούς Πολέμους και καταδίκες λαών σε εξαναγκασμένη φτώχεια.

Ο Λαός της Κούβας και πάλι θα νικήσει!