Κοινοποίηση

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το Δημαρχείο Σαρωνικού, μετά από πρόσκληση των δημάρχων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, Δημήτρη Λουκά και Πέτρου Φιλίππου.

Οι δύο δήμαρχοι ενημέρωσαν τον Κώστα Αρβανίτη για την απόφαση των δύο δημοτικών συμβουλίων να προβούν σε νομικές ενέργειες, προκειμένου να εναντιωθούν σε ένα έργο καταστροφικό για έναν από τους -ήδη βεβαρημένους- τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Ανατολικής Αττικής. ”H περιβαλλοντική καταστροφή  του πιο σημαντικού πνεύμονα της Ανατολικής Αττικής και μάλιστα ερήμην των τοπικών κοινωνιών και του στρατηγικού σχεδίου των δημοτικών αρχών για την αξιοποίηση του Πάνειου όρους, αποτελεί για μας τον ισχυρό λόγο που αντιστεκόμαστε μαζί με τους συμπολίτες μας”, δηλωσαν.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ενημερώθηκε για το προϋπάρχον στρατηγικό σχέδιο των τοπικών αρχών και κοινωνιών, το οποίο προέβλεπε ήπια τουριστική ανάπτυξη για τον τόπο και το οποίο η κεντρική κυβέρνηση αγνόησε παντελώς, προέβη, συνοδεία των δύο δημάρχων, σε αυτοψία της έκτασης που επιχειρείται να μετατραπεί σε πάρκο ανεμμογεννητριών.

Ο Κώστας Αρβανίτης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στη μάχη που το μέλλον επιφυλάσσει για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υποστηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους, αρχής γενομένης από την κατάθεση ερώτησης για το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμη, δήλωσε, μπροστά στο μεγάλο πανό που έχουν σηκώσει στο σημείο οι κάτοικοι πως “η περιβαλλοντική συνείδηση των κατοίκων της περιοχής,  αλλά και η κινητοποίηση όλων  των δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών θα αποτελέσουν τους σημαντικούς παράγοντες για τη διάσωση του Πάνειου όρους”, για να συμπληρώσει: “Έχουμε δώσει κι άλλες τέτοιες μάχες στο παρελθόν. Κι όπως κερδίσαμε τη μάχη της χωματερής, έτσι ο λαός του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής θα κερδίσει κι αυτήν τη μάχη”.

 

 

 


Κοινοποίηση