Κοινοποίηση

Στην ευρωπαϊκή ημερίδα για τις δράσεις της ΕΕ κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού των νέων συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης. Η παρέμβασή του:

Αυτό που συζητάνε οι δύο κόσμοι σήμερα στην ΕΕ, είναι κυρίως το προσφυγικό. Και κάποιοι λένε πως το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες, σαν να ήρθαν μόνοι τους, σαν να μην υπάρχουν αιτίες. Το βασικό αίτιο που οδηγεί τους ανθρώποθς στην προσφυγιά ή την μετανάστευση είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι που κάνει τους ανθρώπους να έρθουν στην χώρα μου, στην πόλη μου, στην περιοχή μου. Να έρθουν στην χρήση, την εξάρτηση.

Οι συντηρητικές δυνάμεις λένε: «Το πρόβλημα είναι ο χρήστης». Εμείς λέμε: «Το πρόβλημα είναι η χρήση και τα αίτια που ωθούν τους ανθρώπους στη χρήση». Ένας άνθρωπος που κάνει χρήση, σημαίνει ότι πονάει.

Εκεί λοιπόν υπάρχουν άλλοι δύο κόσμοι. Οι επαγγελματίες της θεραπείας και οι διαμεσολαβητές, οι εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν τους επαγγελματίες να έρθουν σε επαφή με τις θεραπευτικές κοινότητες.

Όλο αυτό για να έχει δυναμική, θα πρέπει να έχει μία, με την ευρεία έννοια του όρου, ιδεολογική πλατφόρμα. Όχι απαραίτητα στον άξονα αριστερά-δεξιά, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ανθρώπινη, αλληλέγγυα.

Εκεί κάνουμε συμμάχους. Εκεί μπορούμε πραγματικά να κινητοποιήσουμε ανθρώπους να βοηθήσουν τους επαγγελματίες της θεραπείας, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους επιστήμονες να κάνουν γρήγορα και καίρια την παρέμβασή τους.

 

Δείτε το βίντεο:

 


Κοινοποίηση