Κοινοποίηση

Τις σημαντικές πολιτικές διεργασίες και τα κρίσιμα πολιτικά και κομματικά διακυβεύματα που απασχολούν την Αριστερά στο δρόμο προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέδειξε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας “Όαση” το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας.

Ο Κώστας Αρβανίτης ξεκίνησε την ομιλία του παροτρύνοντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να εμπιστευτούν την επιστήμη. “Θα σταθώ στο ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του. Από τις πρώτες ημέρες έλεγε, το’ χουμε, ήρθε ο Μωυσής, σε έξι μήνες πάμε για καλό καλοκαίρι. Ήρθε το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και έχουμε χάσει 15.000 ανθρώπους. Εγκληματική είναι η στάση του κου Μητσοτάκη. Και από την άλλη άφησε το ΕΣΥ απροστάτευτο”, είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έδωσε στη συνέχεια το πολιτικό στίγμα, που εκείνος πιστεύει πως πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, εν’ όψει και του Συνεδρίου του κόμματος, λέγοντας: “Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το Κέντρο σύντροφοι. Μας ενδιαφέρει η τάξη του ανθρώπου με τον οποίο μιλάμε. Ο κόσμος από το 2012-2013 άλλαξε τάξη και άλλαξε και κόμμα που εμπιστεύεται. Μέχρι το 2012-2013 η Αριστερά ήταν παρατηρητής των εξελίξεων. Λέγαμε όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε αυτό. Ζητήσαμε το 2012-2013 με τον Αλέξη Τσίπρα την εξουσία για πρώτη φορά…” και πρόσθεσε: “Τι ήταν το ΕΑΜ, η ΕΔΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει και να ανοίξει”, ζητώντας να υπάρξουν κοινωνικές συμμαχίες τις οποίες και επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Δύο είναι τα στρατόπεδα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Η Δεξιά και η Αριστερά. Δεν υπάρχει Κέντρο πλέον. Η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί” και υποστήριξε: “Δώσαμε τη μάχη στην Κυβέρνηση για την ανακατανομή του πλούτου και τα καταφέραμε. Και το κατάλαβε η λαϊκή οικογένεια που έπρεπε να πάει το παιδί της στο δημόσιο σχολείο και να πάει στο δημόσιο νοσοκομείο”.

“Επιτέθηκε” ακολούθως στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: “Παίζει ο κ. Μητσοτάκης το παιχνίδι των δύο άκρων. Έχει υιοθετήσει την ατζέντα της ακροδεξιάς και της φασιστικής δεξιάς. Δεν έχουμε δικομματικό σύστημα όπως είχαμε κάποτε, αλλά διπολικό σύστημα στην Ελλάδα”.

Έκανε επίσης αναφορά στον αγώνα που δίνει η Επιτροπή σωτηρίας του δάσους της Βαλανιδορράχης και επισήμανε: “Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ελπίδα του τόπου. Οι εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσουν οι χορηγοί του κου Μητσοτάκη. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι παντού και να ακούει”.

Ο κ. Αρβανίτης στάθηκε ακόμη σε ένα επικοινωνιακό έλλειμμα αναφορικά με τις επιτυχίες και τη δουλειά που κάνουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για το νομοθέτημα για την τεχνητή νοημοσύνη, την πρωτοβουλία για τον ενιαίο κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό, που δυστυχώς δεν φτάνουν στη βάση του κόμματος.


Κοινοποίηση