Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για τη  σημερινή απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει το κεκτημένο της 8ωρης εργασίας να κλυδωνίζεται. Η Νέα Δημοκρατία, εξοφλώντας γραμμάτια στα συμφέροντα που την στήριξαν, επιχειρεί τη θεσμοθέτηση δεκάωρης εργασίας και τη δημιουργία ενός εργασιακού status quo με απλήρωτες υπερωρίες, απελευθέρωση απολύσεων και ατομικές συμβάσεις.

 

Την ώρα που θα έπρεπε να μιλάμε για την εργασία του μέλλοντος, για Ευρωπαϊκό Κατώτατο Μισθό, μείωση ωραρίου και αύξηση αποδοχών μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα αιώνων.

Σήμερα, είναι χρέος μας να βρεθούμε στους δρόμους.

Είναι χρέος μας να σταθούμε απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που ετοιμάζουν, στη διάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην ποινικοποίηση των διεκδικήσεων του κόσμου της εργασίας.

Η αντίσταση στην πλήρη απορρύθμιση που απεργάζεται η κυβέρνηση στα εργασιακά, είναι πράγματι η μητέρα όλων των μαχών.

Γι’ αυτό, σήμερα, απεργούμε, διεκδικούμε τη δουλειά και τη ζωή μας.

Για να προστατεύσουμε τα βασικά, που δεν είναι δεδομένα.

 

ΥΓ: Από τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.

-Κ. Μαρξ

 

Μπροστά με την Αριστερα!