Κοινοποίηση

 
Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός από την περιοδεία μας στη Θεσσαλονίκη και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποτρέψει την επίσκεψή μας στη δομή στις Μουριές, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για θλιβερές γραφειοκρατείες, και να μιλήσουμε για φωτεινούς ανθρώπους. Αυτούς που φρόντισαν να ενημερωθούμε πλήρως για τα προβλήματα της περιοχής, εντός και εκτός προσφυγικών δομών.
 
Για την Αλληλεγγύη για Όλους , την αποτελεσματικότερη συντονιστική πρωτοβουλία για το προσφυγικό, και όχι μόνο, στην χώρα μας. Που στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων από την αρχή, που με συνεχόμενες δωρεές και αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, έκανε λίγο καλύτερη τη ζωή των συνανθρώπων μας που χρειάστηκαν περισσότερο τη βοήθειά της, χωρίς ποτέ να σταματήσει να φωνάζει πως το πρόβλημα δεν είναι ο πρόσφυγας, αλλά αυτός που τον έκανε πρόσφυγα.
 
Για τον Σύλλογο Εθελοντών Albatros, που εδώ και πολλά χρόνια, με τις δράσεις και την εμπειρία του, στέκεται δίπλα σε όσους βιώνουν την αδικία και την ανισότητα. Που συνεχίζει κόντρα στην κυρίαρχη λογική των ημερών, να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, πρόσφυγες και ντόπιους, ως θύματα και επιμένει πεισματικά να αγκαλιάζει την ανθρωπιά.
 
Και τέλος, μια προσωπική μνεία:
 
Για την Μαρία Τοπαλίδου, την ψυχή του Συλλόγου, την αγαπημένη φίλη και καλή συντρόφισσα. Που χάρη στην ακούραστη δουλειά της, η δική μας επίσκεψη κατέστη δυνατή, αποτελεσματική και ουσιώδης. Που ζει και αναπνέει την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο και που με αυταπάρνηση, τις δύσκολες αυτές μέρες, αγωνίστηκε και πέτυχε να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα δεκάδων παιδιών.
 
Για όλους όσους, συντρόφους και μη, μας συνόδεψαν και φρόντισαν να πληροφορηθούμε εκτενώς για τα προβλήματα της περιοχής και να αποκτήσουμε συνολική εικόνα για τις δράσεις που απαιτούνται, αν θέλουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της κατάστασης και να προσφέρουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στις ευπαθείς ομάδες στην περιοχή.
 
Για τη δουλειά σας, για τους κόπους σας, για το φωτεινό σας αντιπαράδειγμα στη ζοφερή κανονικότητα
 
Σας ευχαριστούμε.

Κοινοποίηση