Κοινοποίηση

 

«Είναι δυνατόν τη στιγμή που η ΕΕ αναγνωρίζει το πλήγμα που αποτελούν οι δολοφονίες δημοσιογράφων, να κωφεύει μπροστά στις κραυγές αγωνίας για τη μαζική δολοφονία δημοσιογράφων, που μας μεταφέρονται από τη Γάζα; Η δολοφονία των δημοσιογράφων είναι δολοφονία της αλήθειας γιατί η δημοσιογράφοι είναι η φωνή της αλήθειας».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την παρέμβαση του ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left, μέλους της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, με αντικείμενο την κατάσταση που επικρατεί στα παλαιστινιακά εδάφη.

Στην εκδήλωση-συζήτηση, την οποία διεύθυνε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής της Αριστεράς Manu Pineda, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων, Nasser Abu Baker, μετέφερε στους παρευρισκόμενους μια επικίνδυνη κλιμάκωση στον αριθμό των θανάτων δημοσιογράφων:

Σύμφωνα με το ΣΠΔ, τουλάχιστον 63 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών, ενώ πολλοί ακόμη είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Και κάθε στιγμή ο αριθμός αυτός μεγαλώνει δραματικά, ενώ μόλις πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η δολοφονία του Παλαιστίνιου ποιητή Ρεφαάτ Αλαρίρ. «Οι δημοσιογράφοι είναι πολίτες, άμαχος πληθυσμός, που μάλιστα υπηρετούν ένα σπουδαίο έργο, στις εμπόλεμες ζώνες. Η δολοφονία των δημοσιογράφων είναι η δολοφονία της αλήθειας, γιατί οι δημοσιογράφοι είναι η φωνή της αλήθειας. Η μαζική δολοφονία αθώων ανθρώπων στη Γάζα είναι αποτρόπαια, πέρα και έξω από κάθε συμβατικό όριο των πολεμικών συρράξεων και η Ευρωπαϊκή Ηγεσία οφείλει να την καταδικάσει», ανέφερε ο Κώστας Αρβανίτης, για να καταλήξει πως «θα αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και αυτής της πτυχής ενός φρικτού πολέμου».

Η αλήθεια δολοφονείται στην Γάζα. Τα λόγια του Ρεφαάτ Αλαρίρ, τα οποία δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ «αν είναι να πεθάνω ας φέρει ελπίδα ας γίνει παραμύθι», αποτελεί εξέχουσα έκφραση και ταυτόχρονα λυδία λίθο του κράτους δικαίου.

 


Κοινοποίηση