Κοινοποίηση

Σε δήλωσή του στο thefaq με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 7 ετών από το επαίσχυντο “Μαύρο” στην ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL Κώστας Αρβανίτης αναφέρει:

 

Η 11η Ιουνίου του 2013 έχει περάσει στην Ιστορία ως η μέρα που η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δέχτηκαν ένα πρωτοφανές πλήγμα. Το Ακροδεξιάς έμπνευσης ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποτέλεσε μια παγκόσμια πρωτιά της Ελληνικής Δεξιάς, ένα άνευ προηγουμένου χτύπημα στην ίδια την ύπαρξη ενός θεσμού που, παρά τα σοβαρά προβλήματα και την έντονη κριτική στη λειτουργία του, η ύπαρξη του ήταν και παραμένει πυλώνας και εγγύηση της Δημοκρατικής Ενημέρωσης.

Το αυθόρμητο ποτάμι των χιλιάδων πολιτών που πλημμύρισε τη Μεσογείων μέσα σε λίγες ώρες, η επιμονή των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ στο αίτημα πλήρους επαναλειτουργίας, η κοινωνική γείωση και η επί μήνες μετατροπή του Ραδιομεγάρου σε σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων εστιών αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα της εποχής, είναι λίγα μόνο από όσα η κυβερνητική αλαζονεία των ημερών ούτε πρόβλεψε, ούτε εκτίμησε σωστά.

Η περιπέτεια της ΕΡΤ και των εργαζομένων της διδάσκει πως κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος, καμία μάχη δεν χάνεται πριν καν δοθεί, κανένα καθεστώς δεν είναι ανίκητο.

Διδάσκει όμως και κάτι άλλο, επίκαιρο και πάλι στις μέρες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: πως στο πολιτικό DNA της Δεξιάς είναι βαθιά ριζωμένη η απέχθεια για τον δημόσιο χώρο, την ελεύθερη ενημέρωση και τους αγώνες των εργαζομένων.

…Όσο κι αν αλλάζουν τα μέσα, όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές.


Κοινοποίηση