Κοινοποίηση

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην ελευθεροτυπία και ακολούθως στη δημοκρατία, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι  αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε δημοσιογράφους και οι πρακτικές των αγωγών SLAPPs, μπορεί να κρύβονται κάτω από το χαλί εντός Ελλάδας, αλλά όχι και εκτός.

Στην Ελευθερία του Τύπου, η χώρα μας συνεχίζει να κατέχει τη χαμηλότερη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα φέτος έλαβε χειρότερη βαθμολογία και από πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου που δημοσιεύει εδώ και 21 χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) στις 3 Μάϊου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η θέση της Ελλάδας μπορεί να ανέβηκε μια θέση από την 108η στην 107η, αλλά αυτό επειδή έπεσε μια θέση το Τσαντ. Η διαφορά της Ελλάδας από το αμέσως προηγούμενο κράτος-μέλος της ΕΕ, τη Μάλτα που βρίσκεται στην 84η θέση, είναι 24 θέσεις.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα υπογραμμίζουν ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα έχει υποστεί σοβαρές οπισθοδρομήσεις μεταξύ 2021 και 2023 και συνεχίζουν να αναδεικνύουν το γεγονός ότι η δολοφονία του βετεράνου ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ το 2021 δεν έχει λυθεί ακόμη.

Δεν θα ανεχτούμε άλλη οπισθοδρόμηση, ούτε στην Κοινωνία, ούτε στην Ελευθερία του Τύπου, ούτε στη Δημοκρατία!

Την 21η Μάϊου θα γυρίσουμε σελίδα για #ΔικαιοσύνηΠαντού!

 

 


Κοινοποίηση