Κοινοποίηση

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΠΣ/The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) Κώστα Αρβανίτη με αφορμή την ντροπιαστική έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στην Ελλάδα εικόνες από το μαζικό κύμα εξώσεων στην Ισπανία το 2015.

Αυτό που η χώρα πέτυχε να αποκρούσει μέσα στα άγρια μνημονιακά  χρόνια, έρχεται τώρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Πάτση που άνοιξε την κερκόπορτα των εξώσεων με την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα και την ουσιαστική παράδοση της περιουσίας των υπερχρεωμένων πολιτών σε αδηφάγα funds.

Η πραγματικότητα της «κοσμογονίας» που φέρνουν στη χώρα οι «Άριστοι» είναι η δυστοπία του νεοφιλελευθερισμού, η αγριότητα της έξωσης για χρέη, και φυσικά οι παρακρατικής υφής παρακολουθήσεις.

Η επίθεση στο πορτοφόλι, η αρπαγή της περιουσίας πολιτών για χρέη και η βάναυση προσβολή του Κράτους Δικαίου είναι το αποτύπωμα των πολιτικών μιας κυβέρνησης που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό!

Μια Ευρώπη χωρίς ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, την ώρα που μικροϊδιοκτήτες ζουν με το βρόχο του χρέους είναι μια Ευρώπη σύγχρονων δουλοπάροικων.

Μια Ευρώπη σύγχρονης βαρβαρότητας, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της.

 


Κοινοποίηση