Κοινοποίηση

Για την συμμετοχή του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικης Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας:

Σήμερα έλαβε χώρα η πρώτη, συστατική, συνάντηση της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας, που έχει ως στόχο την καλλιέργεια αμοιβαίως επωφελών σχέσεων με τη μεγάλη μας γείτονα.

Την Ευρωομάδα της Αριστέρας εκπροσωπούν ο Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ και ο Κώστας Αρβανίτης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας κλήθηκαν, σήμερα, να εκλέξουν το προεδρείο της. Πρόεδρος εξελέγη ο συντηρητικός αντι-Ρώσος Πολωνός Ryszard Czamecki, τον οποίον οι Κ.Αρβανίτης και Γ.Γεωργίου καταψήφισαν, αφού πρώτα κατέθεσαν πρόταση η ψηφοφορία να γίνει ηλεκτρονικά και όχι δια βοής, όπως είχε προγραμματιστεί, για να αποτυπωθούν οι φωνές που διαφωνούν.

Καταγράφηκε όμως και μία νίκη, από τις μικρές αλλά σημαντικές, που σιγά-σιγά σωρεύονται.

Στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, παρατηρείται η ίδια ισχυροποίηση και αποπεριθωριοποίηση της ακροδεξιάς που βλέπουμε και στην πολιτική σκηνή των επιμέρους κρατών-μελών. Έτσι, υποψήφιος για Α΄ αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας βρέθηκε να είναι ο ακροδεξιός Gunnar Beck, του γερμανικού AfD.

To σώμα καταψήφισε την υποψηφιότητά του, και αντ’ αυτού στήριξε την εναλλακτική λύση, την υποψηφιότητα της Φινλανδής, Elsi Katainen.

Οι δύο ευρωβουλευτές της Αριστεράς απείχαν από την ψηφοφορία για την εκλογή του Β’ αντιπροέδρου με υποψηφίους από το ΕΛΚ και την ακροδεξιά· αποδοκιμάζοντας, με την κίνηση αυτή, την επιλογή των προσώπων και απέχοντας από τη διαδικασία.


Κοινοποίηση