Κοινοποίηση

Η πλατφόρμα του/της κάθε υποψηφίου και οι θέσεις τους στα μεγάλα θέματα όπως τα εθνικά και αυτό της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, είναι αυτά που πρέπει να καθορίσουν το ποιος/α θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / The Left, μέλος των Επιτροπών EMPL & LIBE Κώστας Αρβανίτης ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού Antenna.

 

 

«Το πιο σημαντικό είναι τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή για το κόμμα της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς. Στη λογική των συμπαρατάξεων του δημοκρατικού τόξου, εδώ κάποιοι μπορούν να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους και κάποιοι όχι», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανός οργανισμός ο οποίος κινείται αναζητά και πρέπει να βρει τους νέους δρόμους μετά την αποχώρηση του Τσίπρα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate των δύο υποψηφίων, ξεκαθάρισε ότι ταυτοτικό ζήτημα δεν υφίσταται, σημειώνοντας ότι αυτό το αποφασίζουν τα συνέδρια, όχι οι υποψήφιοι, επανέλαβε την σταθερή στάση του απέναντι στις τάσεις και εκτίμησε ότι η δημιουργία νέων στρατοπέδων δημιουργεί μείζον ζήτημα.

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι τα στελέχη δεν πρέπει να καθοδηγούν την ψήφο του σώματος και εξέφρασε την ενόχληση και θλίψη του για το γεγονός ότι «κάποιοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν το όνομα και την πολιτική διαδρομή του ηγέτη της αριστεράς Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η τοξικότητα και σημειώνοντας ότι «με δημοκρατικές διαδικασίες το σώμα και τα μέλη του κόμματος έχουν την ωριμότητα να προχωρήσουν».

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στη νέα κατάσταση πραγμάτων ο κ. Αρβανίτης δήλωσε: «Στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο υπηρετώ την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Αν ο/η νέα πρόεδρος αλλάξει αυτήν την πολιτική τότε πρέπει να δω αν μπορώ να υπηρετώ αυτήν τη νέα πολιτική».


Κοινοποίηση