Κοινοποίηση

Η οργάνωση των παρακολουθήσεων με εντολή Μητσοτάκη δεν ήταν παρά η κορύφωση μιας στρατηγικής για απόλυτη κυριαρχία επί του Κράτους με καθεστωτική μεθόδευση, μια στρατηγική την οποία ανέδειξε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / The Left και μέλος της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην επίκαιρη συζήτηση σχετικά με τη διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα με άξονες το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ελευθερία των ΜΜΕ.

Ο Κώστας Αρβανίτης έκανε λόγο για κυβερνήσεις που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές, και κυβερνήσεις που είναι η ίδια η πληγή για το Κράτος  Δικαίου, ξεκαθαρίζοντας αμέσως πως στην περίπτωση της Ελλάδας, «η πληγή είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης»:

«Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το Κράτος ως ιδιοκτησία του», σημείωσε παραθέτοντας αμέσως μετά ενδεικτικά περιστατικά που σκιαγραφούν την αντιδημοκρατική κατρακύλα της κυβέρνησης της Δεξιάς, μια κατρακύλα που κορυφώθηκε με την «οργάνωση και ενορχήστρωση παρακολουθήσεων πολιτικών και θεσμικών λειτουργών της Δημοκρατίας. Με εντολή και καθοδήγηση του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη», κατέληξε με έμφαση.

Ο Κώστας Αρβανίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σκοτεινή υπόθεση της Greek Mafia και των αποκαλύψεων για διασυνδέσεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, αλλά και – για πολλοστή φορά – στο σκοτάδι που εξακολουθεί να καλύπτει τις έρευνες για τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ.

Καταλήγοντας ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφού αναφέρθηκε στη σημερινή αποκάλυψη του Guardian σχετικά με ομάδες κρούσης για χειραγώγηση εκλογών με μαρτυρίες για δράση και στη χώρα μας, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα, για να νικήσει η Δημοκρατία.»

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη στην Ολομέλεια:

 

Σε όλα τα Κράτη-Μέλη μπορεί να παρατηρηθούν παραβιάσεις του κράτους Δικαίου.

Εκείνο που διαχωρίζει τις περιπτώσεις είναι το αν και κατά πόσο κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να επουλώσει την πληγή ή είναι η ίδια η πληγή.

Και στην περίπτωση της Ελλάδας, εδώ η πληγή είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αντιλαμβάνεται το Κράτος ως ιδιοκτησία του

Από τις συλλήψεις γονέων και παιδιών σε κινηματογράφους επειδή παρακολουθούσαν την ταινία Τζόκερ, μέχρι τις λίστες χρηματοδότησης φίλιων μέσων, τη Λίστα Πέτσα, τις δολοφονίες μικροπαραβατικών Ρομά από την αστυνομία, τα pushbacks, την αστυνομική εισβολή με ακραία βία στην οικία του σκηνοθέτη Ινδαρέ, τις διώξεις δημοσιογράφων και εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, φτάσαμε στην οργάνωση και ενορχήστρωση παρακολουθήσεων πολιτικών και θεσμικών λειτουργών της Δημοκρατίας, με εντολή και καθοδήγηση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη από τα συστημικά media ότι ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας επικοινωνούσαν και δέχονταν εντολές από την Greek Mafia.

Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μας ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε και ψάχνουμε ακόμα τους ενόχους.

Και σήμερα αποκαλύπτει ο Guardian χειραγώγηση εκλογών σε 30 χώρες, και στην Ελλάδα. Κάτι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Και βεβαίως πιστεύουμε ότι αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα, για να νικήσει η Δημοκρατία.


Κοινοποίηση