Κοινοποίηση

14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μια ακόμη σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη σε καταδίωξη για 20 ευρώ. Πριν από περίπου ένα χρόνο νεκρός από πυρά αστυνομικών είχε πέσει στο Πέραμα ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης.

14 χρόνια από εκείνον τον Δεκέμβρη που μια γενιά βρέθηκε μέσα σε ένα βράδυ απροετοίμαστη, ανήλικη, αντιμέτωπη με την κατάρρευση των προσωπικών και κοινωνικών της μύθων για το κράτος, την αστυνομία, την καταστολή, τα δικαιώματα.

14 χρόνια, από τότε που παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συγκάλυψης και παραπληροφόρησης, μαθητές και φοιτητές πλημμύριζαν τους δρόμους όλης της Ελλάδας ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

14 χρόνια από τότε που με τον πιο προκλητικό τρόπο τα συστημικά μέσα προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη, «πειράζοντας» video που τους έστειλε αυτόπτης μάρτυρας, ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση πως ο αστυνομικός ήταν σε άμυνα.

14 χρόνια από τότε που τα συστημικά ΜΜΕ «ξέπλεναν» τον δολοφόνο ποινικοποιώντας την εφηβική συμπεριφορά με σχόλια του τύπου «τι δουλειά είχε το παιδί στα Εξάρχεια», υπονοώντας το «πήγαινε γυρεύοντας», το οποίο μετατρέπεται με κάθε ευκαιρία σε «όπλο» στα χέρια δολοφόνων, βιαστών, κακοποιητών.

14 χρόνια από τότε που μια γενιά ενηλικιώθηκε βίαια από την ωμή βία του Κορκονέα. Του Κορκονέα που με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, τον Ιούλιο του 2019 είχαν «σπάσει» τα ισόβια και τον Ιούνιο του 2022 αφέθηκε ελεύθερος.

14 χρόνια από τη δολοφονία ενός παιδιού.

Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού.


Κοινοποίηση