Κοινοποίηση

Παρουσία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη, στο OPEΝ TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

 

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί ο Κώστας Αρβανίτης. Ο Ευρωβουλευτής ξεκίνησε με το να αποκαταστήσει ορισμένες αναλήθειες που είχαν ακουστεί νωρίτερα στην ίδια εκπομπή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ξεκαθαρίζοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να παρθούν μέτρα κατά της απαράδεκτης επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ, από την υπογραφή του τουρκο-λυβικού συμφώνου μέχρι σήμερα, να κινηθεί. Μόλις τώρα είναι που φαίνεται η Ελληνική διπλωματία να αρχίζει να επαναδραστηριοποιείται. Αυτά προς αποφυγήν παρανοήσεων, από όσα είπε ο υπουργός».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Κώστας Αρβανίτης τόνισε ότι στο πρώτο της στάδιο, μέχρι τον Μάρτιο, η κυβέρνηση σωστά προχώρησε στο λοκντάουν και σωστά οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στα αναγκαία μέτρα. «Όμως η κυβέρνηση παρουσίασε όλη αυτή τη διαδικασία σαν επιτυχία της. Αντίθετα, στο δεύτερο στάδιο, στο διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο, είχαμε μια πολιτική επιπέδου διπλωματικής κίνησης, μιας ατέλειωτης αναμονής, για να δούμε τι ακριβώς θα μας συμβεί», πρόσθεσε.

«Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση από τη μία καθυστερεί στην ανάληψη σοβαρών ουσιαστικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού και από την άλλη ντιλάρει, επικοινωνώντας ουσιαστικά με επιχειρηματικά συμφέροντα, σε μία προσπάθεια να κάνει την κρίση ευκαιρία για κάποιους. Σας θυμίζω τα διαγνωστικά τεστ, και τον τρόπο με τον οποίον αυξήθηκε επιπόλαια η μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα σε πλοία και αεροσκάφη».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής δήλωσε πως «Τα κρούσματα δεν είναι λίγα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η χώρα να προσεγγίσει τον αριθμό των θυμάτων, λ.χ., της Ιταλίας για να αρχίσει η αντιπολίτευση (και πόσο μάλλον η αξιωματική) να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να αντιπροτείνει τα μέτρα της. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος τους», για να ολοκληρώσει:

«Νομίζω ότι τα 5500 κρούσματα δεν είναι λίγα, δεδομένου μάλιστα ότι ο Σεπτέμβρης βρίσκεται ακόμη στην αρχή του. Ειδικά τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, πρέπει το ΕΣΥ να προετοιμαστεί, με προσλήψεις και όχι με μείωση προσωπικού. Δυστυχώς, τα στοιχεία του ΥΠΕΣ λένε ότι, στην υγεία, από 100.320 εργαζόμενους, σήμερα έχουμε 95000. Υπάρχουν λοιπόν, σοβαρά προβλήματα. Γιατί λοιπόν στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ζητάει πιο δυναμικά, πιο ουσιαστικά και πιο σαφή μέτρα;»

 


Κοινοποίηση